Euskal poemak = Poemas vascos / Blas de Otero ; bertsioak [eta itzulpena], Gerardo Markuleta ; [aurkezpena, Sabina de la Cruz ; hitzaurrea, José Fernández de la Sota] - Otero, Blas de (1916-1979) (El Gallo de Oro, 2020)
Liburu hau egilearen sormen-aro guztien sintesia ere bada 40ko hamarkadatik 70eko hamarkadara arteko ibilbidearena. Haren aro existentzialetik historikora arte, askatasun eta jakituria poetiko miresgarriek markatutako azken testuak barne; izan ere, irakurleak zein kritika aho zabalik geratu ziren "Hojas de Madrid" con la Galerna argitara eman zenean. Antologia tematiko ezin hobea dugu aurrean, esanahiz beteriko proiektu editoriala.