Ekain : zaldien leizea = La cueva de los caballos = La grotte des chevaux = The cave of the horses - Saralegi, Lordi; Altuna, Jesus; Mariezkurrena, Koro; Zapirain, Xabier; Jauregi, Koldobika (1959-2024); Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Kultura Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2010)
Deban (Gipuzkoa) dagoen Ekain leizeari buruzko bideoa. Azpimarratu beharrekoa kuaternarioko artearen zaldien multzorik bikainena da, André Leroi-Gourham-en hitzetan. UNESCOk Gizateriaren Ondare izendatu zuen 2008an.
Orio Produkzioak eta Arkaios Ikerketak-en ekoizpena
Hizkuntzak: euskara, gaztelania, frantsesa eta ingelesa
Keywords: Historiaurreko artea -- Gipuzkoa; Labar-pintura -- Gipuzkoa; Ekaingo haitzuloa (Deba) -- Arkeologia-indusketak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak