Gipuzkoako ondare arkitektonikoan esku hartzeko gidaliburua : talde kudeaketa baterantz = Guía de intervención en el patrimonio arquitectónico en Gipuzkoa : hacia una gestión colectiva - Pennese, Claudia; Díaz de Ilarraza, Mikel; Otamendi Irizar, Irati; Euskal Herriko Arkitektoen Elkargo Ofiziala ([Donostia] : Gipuzkoa Foru Aldundia, 2020)
Gidaliburu hau 3 urte iraun duen lan prozesu baten emaitza da. Prozesu honek Gipuzkoako Foru Aldundiaren Kultura Zuzendaritza Nagusiaren babesa eta laguntza izan ditu, eta baita Euskal Herriko Arkitektoen Elkargo Ofizialaren Gipuzkoako Ordezkaritzarena ere. Gidaliburua argitaratzeko apustua egin dute, tresna baliagarria izan dadin hainbat eragilek partekatutako politika bat definitzeko, eta, era horretan, intereseko ondarea identifikatu, zehatz-mehatz aztertu, eta gizarte osoaren mesedetan haren balioa azpimarratzeko eta berrerabiltzeko kudeaketa neurriak eta ereduak proposatzeko. Gidaliburu hau erabilerarik gabe edo abandonatu aurreko fasean dagoen edozein ondare motari aplika dakioke. Helburua da erabiltzen ez diren ondare elementuen balioa azpimarratu eta haiek berreskuratu eta funtzionatzen jartzeko edozein motatako asmoak blokeatu ditzaketen gatazka egoerak sahiestea.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Kultura ondarea- -- Gipuzkoa; Monografiak