Bakerako eta indarkeriarik ezarako bide bat / [gidoilaria] Martine Sicard ; [ilustratzailea] Luis Alzueta ; [itzultzailea, Aritz Gorrotxategi] - Sicard, Martine (Luzatutako eskua (Saure), 2020)
Koaderno ilustratu honen proiektuak hainbat protagonistek (norbanakoek eta kolektiboek) garatutako balioak, gaiak eta esperientziak biltzen ditu, 2020an Bakearen eta Indarkeriaren Ezaren aldeko Bigarren Mundu Martxaren esparruan. Oso garrantzitsua da bakearen, giza eskubideen eta indarkeriarik ezaren aldeko jarduera horien guztien testigantza ematea, gutxitan jasotzen baitira hedabide ofizialetan. Liburua publiko zabal bati zuzenduta dago, elkarteetako militanteei, hezkuntza arloari eta gazteei. Irudiaren aroan, erreportaje grafiko honek, bere formatuagatik, hedapen zabalerako eta landutako gaien inguruko hitzaldiak emateko aukerak zabaldu nahi ditu, indarkeriarik ezaren kulturarantz aurrera egiteko. Liburua osatzen duten atal bakoitzak hainbat herrialdetako kontakizunak erreferentzia gisa hartzen dituzten ipuin filosofiko bat du bukaeran, osagarri, baina era berean, funtsezkoa, egileen esanetan.