Zura eta ura = Madera y agua = Le bois et l'eau = Wood and water / [proiektuak eta argazkiak, Konrado Mugertza Urkidi ; testuak, egileak ; itzulpenak frantsesera, Itxaro Borda ; itzulpenak ingelesera, Amaia Gabantxo ; euskarazko eta gaztelaniazko idazlanen orrazketa, Gerardo Markuleta] - Mugertza Urkidi, Konrado; Borda, Itxaro; Gabantxo, Amaia; Markuleta, Gerardo (Itsasmuseum, 2020)
"Zura eta ura", proiektu fotografiko-literarioa da, eta gure arrantza-portuek eraikuntzan zura material sintetikoekin ordezkatzearen ondorioz izan duten nortasun-galerari buruz hausnartzera gonbidatzen gaitu. Proiektu honek, gainera, Bizkaiko Erriberako azken arotzak ere omendu nahi ditu. Ontzien eraikuntzan, zuraren ordez beste material batzuk erabiltzearen ondorio nagusiak bi dira: kolorea eta nortasuna galtzea, eta ibaiertzeko arotzeriaren sektorea desagertzea.