Anfibios y reptiles de Guipúzcoa = Gipuzkoako anfibio eta narrastiak / egilea, Antonio Bea ; marrazkiak, Roman Montull ; argazkiak, Martin García, Antonio Bea ; itzultzaile, Elhuyar - Bea, Antonio (Manuales, 1982)
Gipuzkoako Aurrezki-Kutxa Probintzialaren Argitalpen-sailean, MANUALES Bildumako 12. zenbakia osatuz, Antonio Bea-ren liburua argitaratzen da. Lan honek Gipuzkoako anfibioez eta narrastiez dihardu eta, Natur Zientzien mailan, Gipuzoako gure geografi textuinguruan dagoen bibliografia aberastera dator argitalpen hau. Egileak, idazkera zientifikoa eta une berean eskurakorra darabilarik, Gipuzkoako Anfibioen eta Narrastien mundu harrigarria garamatza berorien azalpen grafikoa ere badator eta, horrela, textuan datorrena argi eta garbi adierazita geratzen da. Gipuzkoako Aurrezki-Kutxa Probintzialak, Obra honen bidez, espezialista baten lana eskaintzen dio gure Gizartearen kultur eginkizunari. Ekarpen honek gure ingurune naturala ezagututa eta errespetatua izateko ahaleginetan zerbait lagunduko duen ustetan eskaintzen dugu.