Egungo euskal literatura eta futbola - Boillos, Mari Mar; Kortazar, Jon; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Euskal Herriko Unibertsitatea. Euskara Zerbitzua (Bilbao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2020)
Literatura eta futbola bi errealitate kontrajarritzat har badaitezke ere, asko dira baieztapen horrek errealitatearekin zerikusirik ez duela erakusten diguten adibideak. Athletic Club Fundazioak «Letrak eta Futbola» ekitaldiaren inguruan urtero egiten dituen ekimenek agerian uzten dute ez direla bi mundu desberdin, elkarrekin bizi direla eta elkarri esateko asko dutela (www.letrasyfutbol.com). Hainbat futbol-kategoriatan irakurketaklubak daude, idazketaren munduan lehen urratsak ematera animatu diren jokalariak, klubek irakurketaren sustapenean duten zereginari buruzko eztabaidak antolatu dira... Gaur egun futbolak masak mugitzen ditu, gure inguruan gehien hitz egiten den gaietako bat da, eta pertsona desberdinen arteko loturak sortzen ditu eta horrek merezi du bere tokia literaturaren ikerketen esparruan.
Keywords: Euskal literatura -- Historia eta kritika; Kirolak -- Literaturan; Monografiak