Mao Tiang Ile Tente / Montserrat del Amo ; irudiak, Fátima García ; irakurtzeko tailerra, Manuel Artigot - Amo, Montserrat del (1927-2015) (Ziaboga. Ipuinak (Bruño), 2020)
Urrun-urrunean dagoen Txinan guztiz gauza berezia gertatzen ari da: Enperatriz Zaharrak lehiaketa antolatu du Inperioko biztanle guztien artean hurrengo Enperadorea eta Yin Li printzesaren senarra izango dena aukeratzeko. Hautagaiak ehunka, milaka, heldu dira Inperioko Jauregiaren ateetara. Ahateen jagolea den Mao Tiang Ile Tente, denen artean apalena, dorpeena eta despistatuena da, zalantzarik gabe. Hala ere, baikorrena, adoretsuena eta leialena ere bada eta, beharbada, sorpresatxoren bat emango digu.