Eguzkia gosaldu nahi dut : landareen mundua / [testua] Michael Holland FLS ; [ilustrazioak] Philip Giordano ; [itzulpena, Miren Arratibel] - Holland, Michael (Ttarttalo, 2020)
Inoiz pentsatu duzu nondik datozen gosaritan jaten ditugun zerealak? Ba al zenekien zure zapaten zolako goma zuhaitz batetik ateratzen dela? Ezagutzen al duzu sendabelarrik edo landare pozoitsurik? Ilustrazio ederrez jantzitako naturako gertaeren bilduma honetan, hasi menda zaporeko hortzetako oretik eta kotoizko elastikora, gure bizitzan nonahi presente dauden landareak goretsi nahi dira. Michael Holland adituak azaltzen digu nola jaten duten landareak eguzkia, guk jaten ditugun elikagaiak sortzeko, erabiltzen ditugun materialak ekoizteko, baita arnasten dugun airea sortzeko ere. Gainera, landareen munduarekin loturiko jarduera-sorta dibertigarri bat dakar, zuk zeuk egiteko.