Fabrika zaharrak erabilera berriak = Viejas fábricas nuevos usos - Zabala, Marta; Candina, Begoña; Euskadi. Kultura Saila; Industria Ondare eta Herri Laneko Euskal Elkartea (IOHLEE); Hori-Hori; Rosetta Testu Zerbitzuak ([Bilbao] : Industri Ondare eta Herri Laneko Euskal Elkartea, 2001)
"Fabrika zaharrak. Erabilera berriak" erakusketarekin, XIX. mendearen hasieran euskal industria ondarearen auzia zertan dagoen erakutsi nahi izan du Industri Ondare eta Herri Laneko Euskal Elkarteak, bitariko ikuspuntutik, gestioaren aldetik eta jaso dugun ondare material hau berriz erabiltzeko moduaren aldetik. Jendea arazo hauei buruz gogoeta egitera gonbidatuz, azken garaiotan egin diren lan esanguratsuenetako batzuk publiko zabalari ezagutzera emanez, euskal industrializazioaren paisaia, arkitektura eta mekanikaren aldetik interesgarrienak diren elementuak goraipatu eta merezi duten moduan tratatu nahi izan dira, ondasun horien kontserbazio egokia bideratuko duen kultura giroa sortzen laguntzeko.
Pareko testua euskaraz eta gaztelaniaz ; lehenengo atala, gainera, ingelesez
Keywords: Industria-arkeologia -- Euskadi -- Erakusketak; Industriako eraikinak -- Birgaitzea -- Euskadi -- Erakusketak; Monografiak