Sorgin- basoa / John Buchan : [itzulpena, Aritz Branton] - Buchan, John (Itzulpenak (Booktegi), 2017)
John Buchan eskoziarraren 1927ko eleberria. Istorioa hamazazpigarren mendean kokatuta dago, eta egileak hainbat gai landu ditu: sinesmenak, sineskeriak, bekaizkeria, zekenkeria, fedea eta amodioa. Buchanen liburu gehienetan bezala, paisaiak pertsonaiak eta gertaerak girotzen ditu. [Liburuaren hasiera baino ez dugu hemen: itzultzaileak jarraitzeko asmoa du, astirik izanez gero].