Deabruaren eliza / Machado de Asis ; [itzulpena, Unai Begiristain] - Machado de Assis (1839-1908) (Itzulpenak (Booktegi), 2020)
'Beneditarren eskuizkribu zahar batek dioenez, Deabruari eliza bat sortzea bururatu zitzaion egun batean. Deabrua, irabazi etengabeak eta handiak eduki arren, beheraturik sentitzen zen mende luzeetan izandako egiteko hutsalarekin, ez antolaketa, ez arau, ez kanon, ez erritual eta ez ezer. Nolabait esatearren, hondar jainkotiarretatik bizi zen, giza deskuidu eta oparietatik...' Unai Begiristainek itzuli du Machado de Assisen ipuina.