Kristalezko ontziak = glass containers / Karmele Jaio ; [hitzaurrea, Estitxu Zabala Odriozola; itzulpena, Sarah Turtle eta Aritz Branton] - Jaio, Karmele (English (Booktegi), 2018)
Orri gutxiren bueltan, hiru familien bizimoduetan sartuko da irakurlea, eta zer pentsatua emango dio irakurritakoak. Ez da erraza haurrak heztea, ez da erraza bizitzako egoera berrietara ohitzea, ez da erraza urteek aurrera egin ahala bikote bateko txispa eta sexu grina mantentzea. Gezurrak esaten dituzte batzuek, egiak ezkutatzen dituzte beste batzuek... ez dira pentsatzen dutena esatera ausartzen. Hemen agertzen diren istorioak 'Zu bezain ahul' eta 'Ez naiz ni'-n agertzen dira.