Zientzietan jolasten : jarduera ludikoak zientzietan - Etxebarria, Pilar (2020)
Jolasarekin bat dagoen "Ludikoa" hitzaren jatorria aintzinako Greziatik datorkizu. "Ludus"ek gladiadorren eskolaren esanahia du. Han, gorputza zein burua, lehiarako prestatzen zuten gladiadorrek. Zentzu honetan, bai psikologiak, bai pedagogiak egiaztaratu dute jolasak hezkuntzan oso balore handia duela. Jardura ludikoen erabilerak motibazioa, konzentrazioa, ahalegina, elkarlana eta hainbat balore bultzatzen dituztelako
DBH
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak