Geosfera harriz harri : Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea) - Etxebarria, Pilar (2020)
Harriak, egunero zapaltzen eta ikusten ditugu, kasu handirik egin gabe. Gure paisaietan, mendietan, lurzoruaren barnean, mugituezinak dirudite... ummm, ez pentsa! Eta gure ingurunean ere bai, herrian, etxean, bai, fijatu besterik ez! Gure bizitzan arroka-material pilo erabiltzen ditugu. Askotan forma ederrak hartzen dituzte eta, beren barnean, lurraren historia islatuta dago, ondasun kultural bihurtu dira. Harrien munduan murgilduko gara ikas-sekuentzia honetan. Geodibertsitatearen garrantziaz konturatuko gara eta, beren oinarrizko antolamendua ikusita, gure herriko arrokak aztertuko ditugu, gugandik oso hurbil daudelako. Guzti honekin, gure herriko gida geologikoa garatuko dugu, ikastetxean zein etxean aurkezteko.