Izar-bitakoraren koadernoa - Etxebarria, Pilar (2020)
Sekuentzia didaktiko honek Oinarrizko Hezkuntzaren curriculuma zehaztu eta Euskal Autonomia Erkidegoan ezartzen duen abenduaren 22ko 236/2015 Dekretuaren DBHko 1. mailako curriculum-edukiak lantzen ditu (eduki komunak eta 2. blokea, "Lurra unibertsoan") (EHAA, 2016-01-15), Heziberri 2020 planaren barruan. Ikaskuntza gidatuko proiektu gisa antolatuta dago. Hautatutako gaia zientzia-fikziozko testuinguru batean kokatzen da, inplikazio pertsonala bultzatzen duena. Gure planeta ikertzen duten estralurtar pertsonaien rolean jarriz ikasleek egin behar dituzten zeregin edo misioen arabera planteatzen da.
DBH, 1. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza