I love atom : ataza "atomikoak" DBH : Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea) - Etxebarria, Pilar (2020)
Ikas-unitate honek prestatuta zegoen DBH 2 mailako LOE-kurrikuluma betetzeko. LOMCE-rekin, gaia DBHko 3.mailan ematen da orain, beraz, egokitzapenak eta aldaketak jaso behar izango lirateke, batez ere Taula periodikoaren edukiak. Hala eta guztiz, eduki gehienak baliogarriak dira. Ikas-sekuentzia klasiko baten eskema ez du jarraitzen, baizik eta lau sekuentziatan banatzen da, bakoitza ATAZA bat izanik, ikasleak informazioa bilatzeaz gain, zeozer ekoizteko erabiltzen du. Halako antolakuntzak ataza soilik lantzea ere baimentzen du, irakasleak ikasgelera errezagoa moldatzeko. Lan honek atazen adibideak eskeintzea du helburua, hain zuzen ere. Batez ere aurkezten den bezalako gai deskriptibo hauetan, lan esperimentala garatzeko sailak, baina bai beste ikerketa mota, informazio zientifikoaren bilaketa eta tratamendua aplikatzeko baliogarriak.