Hondartza poltsikoan : Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea) - Etxebarria, Pilar (2020)
Badakizu "hondartza" deitzen duguna oso ekosistema konplexua dela? Izaki bizidun ugari bizi eta elkarri eragiten diotela tokia? Eta mundu honek guk saihestu ahal ditugun arazoak dituela? Ikas-proiektu honen bidez hondartza beste ikuspuntu batetik ezagutuko dugu: Ekologiakoa, izaki bizidunak eta bere ingurunearekin dituzten harremanak aztertzen den Zientzia. Proiektuan: Ekosistemak eta bere prozesu dinamikoak ezagutuko ditugu Itsasertzeko ekosistema era zientifikoaz ikerketuko dugu Ingurugiro-arazoez eta irtenbide egokiez pentsatu eta eztabaidatuko ditugu Gure lan guztiak Ikastetxean zein Sarean hedatu eta partekatuko ditugu Hondartzak gune bizidunak dira eta zu zeu barne zaude. Hurrengo batean agian hondartza beste begi desberdinekin begiratuko duzu.