Aitzbitarte III (Euskal Herria), giza aztarnak 26.000-13.000 BP : (barrunbea) = Ocupaciones humanas en Aitzbitarte III (País Vasco) 26.000-13.000 BP : (zona profunda de la cueva) - Altuna, Jesus; Mariezkurrena, Koro; Rios, Joseba; San Emeterio, Aixa; Areso, Pablo; Euskadi. Kultura Ondarearen Zuzendaritza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Luma Hizkuntza Zerbitzuak (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2014)
Aitzbitarte III haitzuloaren barrunbean bideratutako indusketen berri eman ez ezik, induskatutako eremuaren deskribapena, induskatutako mailen izaera eta maila horiei dagozkien erradiokarbono-datazioak eskaintzen dira hemen. Gravette aldikoak dira mailen zati nagusiak, eta Gravette alditik Solutre aldirako eta azken horretatik Behe Madeleine aldirako aldaketaren presentzia ahul batean du amaiera sekuentziak.
Bibliografia: 338 or.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Aitzbitarteko koba (Gipuzkoa) -- Historiaurreko arkeologia-aztarnak; Monografiak; Baliabide digitalak