Aitzbitarte III (Euskal Herria), giza aztarnak 26.000-13.000 BP : (barrunbea) = Ocupaciones humanas en Aitzbitarte III (País Vasco) 26.000-13.000 BP : (zona profunda de la cueva) / Jesús Altuna ... (et al.) ; con la colaboración de P. Areso ... (et al.) ; [itzulpena, Luma, Hizkuntza Zerbitzuak] - Altuna, Jesus; Mariezkurrena, Koro; Rios, Joseba; San Emeterio, Aixa; Areso, Pablo (Euskal Kultura Ondare Bilduma (EKOB), 2014)
Aitzbitarte III haitzuloaren barrunbean bideratutako indusketen berri eman ez ezik, induskatutako eremuaren deskribapena, induskatutako mailen izaera eta maila horiei dagozkien erradiokarbono-datazioak eskaintzen dira hemen. Gravette aldikoak dira mailen zati nagusiak, eta Gravette alditik Solutre aldirako eta azken horretatik Behe Madeleine aldirako aldaketaren presentzia ahul batean du amaiera sekuentziak.