Datuak datu, koronabirusarekin (matematikarako proposamenak) / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Askotan argudioak indartzeko datuekin borobiltzen ditugu. Ez guk bakarrik: politikoek, kazetariek eta baita zientifikoek ere estrategia bera erabiltzen dute arrozoitzeko eta arrazoia eurekin dagoela baieztatzeko. Baina datuak objetiboak badira ere, zazpi bat beti zazpi bat izango da eta horren kontra ezingo dugu ezer egin, igual ez dira hain objetiboak eta interesarik gabekoak...