Biodibertsitatea, pandemiaren babesa / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Koronabirus egoera kontutan hartuta, sare sozialetan bideo harrigarriak ikusten ditugu: animaliak giza-ingurunetan sartzen dira, hirietan zehar eta auzoetan zehar mugitzen dira. Pertsona batzuen artean entzuten da "Natura bere tokira bueltatzen da". Ez da guztiz egia, noski, animali batzuk herrietako kaletatik ibiltzera ausartu dira gose daudelako eta gure zaborrak elikagai-iturriak direla dakitelako. Naturaren esaldi hau metafora besterik ez da, baina pentsamendu ederra.