Txertoaren bila / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Koronabirusaren pandemiak txertoa lortzeko benetako lehia eragin du farmazia enpresen artean, baita herrialdeetan ere. Jende askok pentsatzen du zientzialariak ez direla behar bezain eraginkorrak, uste dute txertoa ateratzeko prozesuak berehalakoa izan beharko lukeela, ez dira azaltzen nola eraman dezakeen hainbeste denbora. Beste aldetik, txertoak beharrezkoak ez direla uste duten pertsonak ere badaude, gaixotasunei beren natur-ibilbidea jarraitzea uzten badiegu, era naturalean ere konponduko da arazoa.