Beroa koronabirusaren kontra / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Asko hitz egin da koronabirusaren eta beroaren arteko erlazioaz. Eguraldiarekin zer ikusirik dagoen ala ez aparte utzita, jakin badakite birusa hotzean mantentzen dela, izan ere, birusak tratatzen dituzten zientzialari guztiek hozkailuetan mantentzen dituzte. Manipulatzeko ateratzen dituztenean, 'berotzen' doazen denbora baten ondoren, desaktibatu eta hil egiten dira. Koronabirusa ez da lau minutu baino gehiago bizi airetik.