Lixiba, koronabirusa suntsitzeko beste modu bat - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (2020)
Gaur egun, berebiziko garrantzia duen egoeran, kontu handiz ibili behar da higienean, infekzioak saihesteko, Covid-19 birusa oso kutsakorra baita. COVID-19 koronabirus berria pertsonatik pertsonara transmititzen da eztula edo doministikua eragiten duten arnas jariakinen (tanta txikien) ondorioz. Baina birusa bizi diren tresna eta espazioetako gainazaletan ere utz daiteke, denbora batez bizirik iraun dezakeen lekuan. Gaixotasunari aurre egiteko, eskuak garbi edukitzeaz gain, etxea ere hala egotea garrantzitsua da eta infektatutako pertsonekin kontaktuan dauden objektuak garbitzea, ez baitakigu zenbat denbora irauten duen koronabirusak gainazal batean, baina orduak edo egunak ere izan litezke, ikerketa batzuen arabera. etxeko tresnak eta gainazalak agente bioziden bidez garbitzea ez da eraginkorra eta azkarra; beraz, etxeak garbitzeko eta desinfektatzeko jarraibideak ezartzea komeni da.
DBH, 2. maila
Keywords: COVID-19a; Koronabirusa; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza