Nola "erreakzionatzen" dute birusek xaboiarekin? / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Inoiz galdetu al duzu zergatik garbitzen ditugun eskuak urez eta xaboiez, bakterioak eta birusak ezabatzeko? Eskuetako higiene ona bereziki garrantzitsua da birus agerraldietan, COVID-19 pandemian, esaterako! Gaixotasunak Kontrolatzeko Zentroaren gomendioen arabera, gutxienez 20 segundoz garbitu behar dituzte eskuak urarekin eta xaboiarekin. Baina, nola hiltzen du xaboiak SARS-COV-2 birusa?