Eskuetako desinfektatzailea egingo dugu! / Miren Ariztegi (Ordiziako Berritzegunea), Pilar Etxebarria (Leioako Berritzegunea), Elvira González (Berritzegune Nagusia), J. Manuel López-Irastorza (Berritzegune Nagusia), Karlos Sukunza (Berritzegune Nagusia) - Ariztegi, Miren; Etxebarria, Pilar; González, Elvira; Sukunza, Karlos; López Irastorza, José Manuel; Etxebarria Rotaetxe, Pilar; Gonzalez Aguado, Mª Elvira (COVID-19a. Koronabirusaren inguruko zientzia-erronkak, 2020)
Komunikabideak ez dira nekatzen, behin eta berriro entzuten dugu oinarrizko higiene-arau batzuk ezinbestekoak daudela birusaren kutsatzea saihesteko: eskuak ondo eta sarri garbitu, etxean eta leku publikoetan eskuekin ukitzen diren gainazalen garbiketa areagotu... Garbitasuna ezinbestekoa da birusari aurre egiteko. Oso zaila da garbitasun prozesu guztia perfektu eta behar den bezala egitea, baina oso garrantzitsua da ahal bezainbeste gerturatzea emandako aholkuetara. Izan ere, higiene neurri batzuk hartuz gero, koronabirusarekin kutsatzeko gero eta arrisku txikiagoa izan dezakete herritarrek.