Ordezkaritzak (1936-1980) : Eusko Jaurlaritzaren atzerriko ordezkaritza - Anasagasti, Iñaki; San Sebastian, Koldo; Erkiaga, Josu; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Lehendakaritza (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2018)
Berrogeita hiru urtetan, atzerriko Eusko Jaurlaritzak eutsi egin zion presentzia instituzionalari munduko hainbat tokitan ordezkaritzen eta ordezkarien bitartez. Lehenengo ordezkaritzak 1936an jarri ziren abian kanpoko ordezkaritza modura hainbat helburuekin -denboran zehar aldatzen joango ziren helburuekin-.Populazio zibilarentzat elikagaiak erosteko, soldaduentzat armak erosteko, Euskaditik kanpo bizi ziren euskaldunei laguntzeko, propaganda eta harreman politikoetarako zentro modura edo erbesteko ordezkaritzak finantzatzeko.
Bibliografia: 197-205 or.
Jatorrizko izenburua: Delegaciones (1936-1980) : la representación exterior del Gobierno Vasco
Keywords: Euskadi -- Atzerri politika -- Historia; Monografiak