Funtzio baten puntu bateko zuzen ukitzailea (ariketa 3) / [Jose Luis Ramos] - Ramos, Jose Luis (Egin matematika (Youtube kanala), 2019)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bideo honetan USE-ko azterketan jarritako ariketa ikusiko dugu. Funtzio bat emanik kanpoko puntu bat, kalkulatu behar da kanpoko puntutik pasa eta funtzioaren grafikoarekiko ukitzailea den zuzenaren ekuazioa. (Selektibitatea, 2019ko ekaina, A3 ariketa).