Sei ipuin amodiozko / Xabier Mendiguren ; [barruko irudiak, Albaro Matxinbarrena] - Mendiguren Elizegi, Xabier (Narratiba (Susa), 1992)
Xabier Mendiguren Elizegiren lehen liburu honetan egilearen luma sorpresiboak eman ditzakeen fruituetariko batzuk besterik ez dira agertzen. Egileak hautaketa tematiko baten arabera moldatu du liburua, ipuin bakoitza bai testuinguruz eta bai amodioa, hori bait da gaia, abordatzeko modua erabat aldatuz. Formalki aniztasuna eskaintzen du Mendigurenek, eta hizkuntzaren menderatze harrigarria. Makrabrotasunerako joera nabari zaio beasaindarrari; baina horretaz gain zinemarekiko eta txabakanotzat hartu ohi den kultura edo subkulturarekiko gustoa ere antzematen da beste ipuinetan. Eta orohar, "happy end"ari muzin egitea. Egileak ez du maite amaiera zoriontsurik, nahiz eta ipuinak ongi amaitzen trebea den. Liburua irakurtzean, irakurtzen amaitzean, saskian hain fruitu gutxi egotea da sentipen nagusia; hori bai, sei frutuak gozoak dira. Zaleak sortuko ditu liburuak.