Candida : antzerki atsegina - Shaw, Bernard (1856-1950); Agirre Garai, Jon; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 2002)
Emakumeak bi gizonen artean aukeratu beharra: horixe da antzerkiaren gaia. Baina benetan berria dena, emakumeak aukera egiteko darabilen irizpidea da: garai hartako eta are gaur egungo irizpide arruntetatik urrun. Gizonak gogorra eta sendoa izan behar ote duen, eta hori zer den, edo gogor eta sendoaren itxura ematea benetan gogorra eta sendoa izatea ote den, horiexek darabiltza antzerki honetan, azkeneko ustekabera heldu arte. Gaia oso maitea da idazle honentzat; bere bizitzak zerikusia ere badauka, antzerkia irakurrita irakurlea ohartuko denez, hitzaurrean eman diren idazlearen datu biografiko batzuk agertzen baitira antzerkian ere. Bernard Shawek feminismoa landu zuen ber antzerkietariko batzuetan, antzerki honetan lehenengoz.
Candida. A Pleasant Play
Keywords: Antzerkia; Helduentzako Literatura