Aita-semeak - Turguenev, Ivan Sergueevich (1818-1883); Morales Belda, Jose; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1999)
"Aita-semeak" eleberria Ivan Sergeievitx Turgeneven obra nagusia da. 1862an argitaratua, polemika bizia piztu zuen Errusiako intelektualen artean. Belaunaldi berriko gazte ikasien pentsamoldea deskribatu zuen Turgenevek obra honetan, aita-semeen arteko eztabaiden bidez nagusiki. Unibertsitateko ikasketak amaitu berriak zituzten gazte sutsu haiek aurreko belaunaldiaren printzipio moral eta sineste guztiak arbuiatzen zituzten, eta, gizartearen antolaketa ezin okerragotzat zeukatenez, hura errotik suntsitzea beste irtenbiderik ez zegoela aldarrikatzen zuten. Gerora zabalkunde handia izango zuen hitz bat asmatu zuen Turgenevek gazte oro ukatzaile eta suntsi-gose haiek izendatzeko: "nihilistak" deitu zien.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak