Hik hasi 254 : handira jokatzeko garaia da (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ederra da norabide berean elkarlanean aritzea. -Gai nagusia: "Handira jokatzeko garaia da". -Elkarrizketa: Hatsa Batzarra "Ebidentziak egon badaude irakaskuntzan protokoloak malgu daitezkeela esateko". -Esperientziak: "Jabetu, amestu, eraldatu. Orioko Zaragueta herri-eskola". -Ekarpenak: Nola birplanteatu aurtengo mozorroak? Arte-hezkuntza bidelagun. -Galdeidazu: Hezkuntza Plazara ekimena : "Pandemiak utzitako urgentziazko egoeran, zer aldarrikatzen eta eskaintzen du Hezkuntza Plazarak?". -Argitalpenak -Proposamena: Bidaietaz antzezlana. -Atzeko atetik: Paul Bilbao.
2020/12/04
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2020/12/04
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak