Zatikako metodoa (formula erabili gabe) (3) - Ramos, Jose Luis ([S.l.] : Egin matematika, 2018)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bere sarreretan problema ugari ditugu ikasgelan lan egiteko (gogor gomendatzen dizuet, mate irakasleak baldin bazarete), baina ez da eduki bakarra, sorpresa gehiago erakusten dizkigu. Bideo honetan zatikako metodoaren formula erabili gabe bi integral ebazten dira. Formula lortzeko erabiltzen den prozedura bera erabiltzen da, baina zuzenean u·v biderkadura idazten da, halako moldez non deribatzean batugaietako bat integratu nahi den funtzioa den.
Batxilergoa, 1. maila
Keywords: Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak