Deribatuaren interpretazio geometrikoa (azalpenak 1) / [Jose Luis Ramos] - Ramos, Jose Luis (Egin matematika (Youtube kanala), 2018)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bere sarreretan problema ugari ditugu ikasgelan lan egiteko (gogor gomendatzen dizuet, mate irakasleak baldin bazarete), baina ez da eduki bakarra, sorpresa gehiago erakusten dizkigu. Bideo honetan batezbesteko aldakuntza tasa, aldiuneko aldakuntza tasa eta deribatuaren interpretazio geometrikoa ikusiko ditugu.