Funtzio baten asintota zeiharra (azalpenak 1) / [Jose Luis Ramos] - Ramos, Jose Luis (Egin matematika (Youtube kanala), 2018)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bere sarreretan problema ugari ditugu ikasgelan lan egiteko (gogor gomendatzen dizuet, mate irakasleak baldin bazarete), baina ez da eduki bakarra, sorpresa gehiago erakusten dizkigu. Bideo honetan asintota zeiharra kasu orokorra eta funtzio arrazionalen asintota zeiharraren kalkulua zatiketa ikusiko dugu. Funtzioaren hurbilpena asintota zeiharrera. Asintota horizontala, asintota zeiharraren kasu berezia, m malda zero denean.