Problemen ebazpena (batekoen zifra) - Ramos, Jose Luis ([S.l.] : Egin matematika, 2018)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bere sarreretan problema ugari ditugu ikasgelan lan egiteko (gogor gomendatzen dizuet, mate irakasleak baldin bazarete), baina ez da eduki bakarra, sorpresa gehiago erakusten dizkigu. Bideo honetan selektibitateko 5. ariketa ikusiko dugu, batekoen zifraren kalkulua. (Selektibitatea, uztaila 2016(A5), uztaila 2017 (B5), ekaina 2014 (A5) eta uztaila 2013 (A5).
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Selektibitate-azterketa -- Matematika -- (2013ko deialdia); Unibertsitatera sartzeko ebaluazioa (USE); Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak