Funtzio baten koefizienteen kalkulua (azalpenak 1) - Ramos, Jose Luis ([S.l.] : Egin matematika, 2018)
José Luis Ramos, Tolosako institutuko matematikako irakaslea da, problemen ebaztezale amorratua. Hain zuzen ere, bere bloga, "Egin matematika", honi zuzenduta dago. Bere sarreretan problema ugari ditugu ikasgelan lan egiteko (gogor gomendatzen dizuet, mate irakasleak baldin bazarete), baina ez da eduki bakarra, sorpresa gehiago erakusten dizkigu. Bideo honetan funtzioak eta deribatuak ikusiko ditugu. Deribatuen aplikazioak funtzio poplinomiko baten koefizienteen kalkulua. (Selektibitatea, 2016ko ekaina, B3 ariketa)
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Selektibitate-azterketa -- Matematika -- (2016ko deialdia); Unibertsitatera sartzeko ebaluazioa (USE); Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak