Eskola eta hizkuntza : elebakar eta euskara-gaztelaniadun elebidunen ikerketa konparatiboa = Escuela y lengua : estudio comparativo entre monolingües y bilingües vasco-castellanos - Goikoetxea Tabar, María Jesús (Donostia-San Sebastian : Txertoa, 1994)
Nafarroako Unibertsitate Publikoan Hizkuntza eta Literaturaren Didaktikako irakasle den Mª Jesús Goikoetxea Tabar-ek liburu honetan Nafarroako eskola-ikasle elebakar eta elebidun talde batzuek gaztelaniaz duten gaitasuna aztertzeko egindako ikerketa aurkezten digu, hizkera errazean eta gaurregungo didaktikaren ildotik. Eskola Hizkuntz arloan aldaketa sakonak nozitzen ari da. Hizkuntz autoktonoen sartzea luze-zabalera handiko hezkuntz egoera berria sortzen ari da: bere hobekuntzarako azterketa desberdinak eskatzen dituen irakaskuntza elebidunaren orokortze garai batean murgildurik gaude, eskolarako erronka garrantzizkoa dena, ezabairik gabe.
Bibliografia: 221.-223. or.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Hezkuntza elebiduna -- Nafarroako Foru Erkidegoa; Monografiak