Aipuen hiztegia / J. Hiriart - Hiriart, Xabier (Alegia : Hiria, 2001)
Aresti, Aretino, Axular, Dante, Descartes, Mitxelena, Voltaire eta Zulaikaraino hedatzen da idazle, politiko, artezale eta filosofoen errenkada luzea, bakoitzak esan edo idatzi zuen perpaus, aforismo edo pentsakizunaren lorategia osatuz. Hiztegi hau lanabesa da, baina batez ere pentsamenduaren eta injenioaren gozamena.
Keywords: Maximak eta aforismoak; Monografiak