Euskadi = Basque Country / [testua] Manuel Montero ; [itzulpena, IZO, IVAPeko Itzulpen Zerbitzu Ofiziala] - Montero, Manuel (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2012)
Euskal Autonomia Erkidegoaren bilakaeraren laburpen motza, historiaurretik gaur arte: funtsezko gertaerak azaltzen ditu, eta, gainera, politika-, ekonomia-, gizarte-, demografia- eta kultura-alderdiak erlazionatzen diren historia baten gakoak interpretatzen ditu.