Hoteleko kontuak / Asier Serrano - Serrano, Asier (Apokaliftin Kultur Elkartea, 2001)
Bada hotel bat mendi gain izoztuetan, ahantzitako itsaso hondo sakonetan, basamortu amaigabeen hondar-aleen kontabilitatean galdua. Hotel hau ez da inongo mapatan ageri, ez informazio-bulego turistikoetan, ezta inurri trajeatuen hirietako listinetan ere. Bertan ostatu hartzen duten bezeroak ez dira ohikoak... pertsonaia bakartiak dira; ezer bilatzera joan ez, baina denek aurkitzen dute zerbait: iraganaren laberintoan ezkutatutako bidezidorren bat, behinola bete bariko amets gaiztoren bat... enfin, izan gura zutena edo direna.