Hau ez da ipuina / Denis Diderot ; itzultzailea, Iñaki Iñurrieta - Diderot, Denis (1713-1784) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1995)
"Hau ez da ipuina"-n kontatzeaz beraz egiten den gogoetak -tituluari darion ironia barne- harako "idazketaren abentura" hura gogorazten digu. Fikzioan irakurlearen ordezkari-edo litzatekeen pertsonaia sartzea bera ere, guztiz modernoa da. Azkenik, ezin aipatu gabe utzi ironiaren presentzia orokor eta etengabea.