Harrotasuna eta aurrejuzkuak - Austen, Jane (1775-1817); Morales, Ana Isabel; EIZIE (Bilbao : Ibaizabal, 1996)
Harrotasun klasistak eta portaera sozialari buruzko aurrejuzkuek gaizki ulertu mingarri batera eraman dituzte Elizabeth Bennet eta Darcy jauna. Halako gizarte estu eta hipokrita batean, biak elkarrengana hurbiltzea erabateko abentura izango da. Bide luze horretan Ingalaterra georgiarreko hainbat pertsonaia gogoangarri ezagutuko ditugu, baina guztien artetik Elizabeth jostari eta zuhurra nabarmenduko da, literatura ingelesak emandako izaki xarmangarrienetako bat.
Jatorrizko izenburua: Pride and Prejudice
Keywords: Helduentzako Literatura