Harrotasuna eta aurrejuzkuak / Jane Austen ; itzultzailea, Ana Isabel Morales - Austen, Jane (1775-1817) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1996)
Harrotasun klasistak eta portaera sozialari buruzko aurrejuzkuek gaizki ulertu mingarri batera eraman dituzte Elizabeth Bennet eta Darcy jauna. Halako gizarte estu eta hipokrita batean, biak elkarrengana hurbiltzea erabateko abentura izango da. Bide luze horretan Ingalaterra georgiarreko hainbat pertsonaia gogoangarri ezagutuko ditugu, baina guztien artetik Elizabeth jostari eta zuhurra nabarmenduko da, literatura ingelesak emandako izaki xarmangarrienetako bat.