Peter Schlemihl-en istorio miresgarria - Chamisso, Adelbert von (1781-1838); Garikano, Anton; Preetorius, Emil; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1995)
Harreman zuzena ikusi izan da Chamisso-ren sorterririk eza -Frantzian hala Alemanian arrotz, umezurtz- eta Schlemihl-en itzalik ezaren artean; hau da erromantikoen artean hain zabaldua den gatazka, gizabanakoa eta gizartearen artean. Itxura eta errealitatearen arteko borrokan, norberaren itzala agertzen zaigu benetako errealiatate gisa -"Songez au solide" esaten digu Chamisso-k ironiaz-, elkarbizitzarako ezinbestekoa eta inongo urrek ordezkatu ezin duena.
Peter Schemihls wundersame Geshichte
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak