Fantasiazko ipuinak - Maupassant, Guy de (1850-1893); Zabaleta, Josu; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 2000)
Guy de Maupassant aipatu gabe ezin uler daiteke XX. mendeko ipuigintza. Zenbaitetan, ordea, ahaztu egin beharko litzateke irakurtzera goazen liburuaren egilea ospetsua denik. Hobeto irakurtzen dira horrela. Liburu honen atarian Maupassanten izen handia ahazten duenak, beldurretik eromenera hutsik egin gabe daraman labirintuaren zoko-moko, barrunbe, iluntasun guztiak igaro ahal izango ditu haren eskutik. Ezezaguna gure artean baitago, misteriozko mundua geure begien aurrean, bestea geure baitan. Mundurik normalenean ezkutatzen da mundurik bitxiena.
Larrutuaren eskua ; Héraclius Gloss doktorea ; Ur gainean ; Magnetismoa ; Ametsak ; Izua ; Otsoa ; Menuet ; Saint-Michel mendiko elezaharra ; Gabonetako ipuina ; Munstroen ama ; Hildako baten ondoan ; Agerpena ; Hura? ; Eskua ; Adatsa ; Tik bat ; Beldurra ; Eroa? ; Salgai ; Emakume ezezaguna ; Ero baten gutunak ; Katuei buruz ; Dibortzio kasu bat ; Benta ; Horla ; Madame Hermet ; Hildako andrea ; Gaua ; Erretratu bat ; Lotarakoa ; Marteko gizona ; Nork jakin?
Jatorrizko izenburua: Contes fantastiques complets
Keywords: Helduentzako Literatura