Fantasiazko ipuinak / Guy de Maupassant ; itzultzailea, Josu Zabaleta Kortaberria - Maupassant, Guy de (1850-1893) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2000)
Guy de Maupassant aipatu gabe ezin uler daiteke XX. mendeko ipuigintza. Zenbaitetan, ordea, ahaztu egin beharko litzateke irakurtzera goazen liburuaren egilea ospetsua denik. Hobeto irakurtzen dira horrela. Liburu honen atarian Maupassanten izen handia ahazten duenak, beldurretik eromenera hutsik egin gabe daraman labirintuaren zoko-moko, barrunbe, iluntasun guztiak igaro ahal izango ditu haren eskutik. Ezezaguna gure artean baitago, misteriozko mundua geure begien aurrean, bestea geure baitan. Mundurik normalenean ezkutatzen da mundurik bitxiena.