Han-hemengo jendea / Alvaro Cunqueiro ; itzultzailea, Mikel Iriarte Cilveti - Cunqueiro, Álvaro (1911-1981) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1996)
Ezkonberritan hilabeteak ederki asko pasatu zituzten. Vittoriak marrubi usaineko ile-finkatzaile batez orrazten zuen Louzao, eta Napoliko kantak kantatzen zizkion. Behin, Louzaori ezongia sartu zitzaion tabernan, eta etxera joateko baimena eskatu zuen. Etxera heldu zenean, ez zuen Vittoria aurkitu. Ohatzean etzan eta ordubetera heldu zen andrea. Suhiltzaile uniformea zuen jantzia; Vittoriak aitortu zuen: suhiltzaile aritzen zen Los Toldos-en, eta astearte, ostegun eta larunbatetan izaten zituen zerbitzuak. Hangoak gizona zelakoan zeuden, izenez Gasparo Ponti. Soldata ere bazuen, eta hule gorriko estalkidun karneta.