Ekialdeko kontakizunak - Yourcenar, Marguerite (1903-1987); Zurutuza, Imanol; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1996)
Hiru anaia ziren, eta dorre bat eraikitzen ziharduten, bertatik lapur turkiarrak zelatatzeko modurik izatearren. Beren eskuz lotuak ziren lanari, eskulana garesti zelako edo, nekazari onak izaki, beste inoren besoez ez zirelako fida, eta txandaka etortzen zitzaizkien emazteak jatekoak ekartzera. Teilatuan belar-sorta bat jartzeko punturaino beren lana aski ongi bideratzen zuten aldiro, ordea, gaueko haizeak eta mendiko sorginek bertan behera botatzen zieten dorrea, Jainkoak Babel irauli zuen gisa berean.
Edukia : Nola Wang-Fo salbatu zen ; Markoren irribarrea ; Heriotzaren esnea ; Genji printzearen azken amodioa ; Nereidak maite izan zituen gizona ; Enaren Andre Maria ; Afrodisia alarguna ; Kali lepamoztua ; Marko Kralievitxen heriotza ; Cornelius Bergen tristura.
Nouvelles orientales
Keywords: Helduentzako Literatura